Första inköpen till huset :)

När vi var på byggmötet i tisdags så kom vi på att vi var tvugna att lägga på ett kol med att införskaffa badkar och badrumsmöbel. Eller iaf vet vilka vi skulle ha. Vecka 8 när de börjar gjuta grunden kan det ju vara bra att vet vart rören ska komma upp i plattan ;)
 
Så idag tog vi en sväng till Bauhaus. Tanken var att köpa en jacuzzi, men vi hittade även badrumsmöbel så det var lika bra att slå till. Rea på båda två och det tackar man ju aldrig nej till (ingift smålänning som man snart är) :D
 
Badrumsmöbeln finns inte på hemsidan, men detta bubbliset blev det iaf.
 
 
Annars gick vi mest igenom allt med snickaren. Skrev på lite papper och grejade. Fick veta att inflytt blir vecka 34. Byggarna har semester v.28-31 pch sen är det kontrollbesiktning, 2 veckors "fixa småfel" och sen slutbesiktning. Så jääävla surt att det inte hinns med innan deras semester sp vi kunde flyttat in vecka 27 istället!!! Men men, vi visste ju tyvärr att deras semesterperiod skulle hamna mitt i bygget. Surt sa räven när han såg en naken älg.. Eller hur va det? ;)
 
Så här ser schemat för bygget ut. Lite intressant att kunna följa vad de styr med där borta :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu var det ett tag sen sist...

Det har inte hänt så mycket på ett tag. Vi har mest väntat på besked om bygglovet går igenom eller inte.
 
Fick besked i veckan om att vi måste skicka in nån komplettering. Ringde och pratade med säljaren, så han sköter hela den biten. Som vi misstänkte måste vi korta ner garaget något. Eftersom vi har en hörntomt är det massa prickmärkt mark i kanterna som vi inte får bygga på. Men säljaren trodde det skulle räcka med att korta ner det ca 15-30 cm. Han som har hand om bygglovet tyckte vi skulle spegelvända så vi har garaget på andra sidan (mot grannen till), det skulle dock skymma våran eftermiddags/kvällssol så det är inte ett alternativ.
 
Hoppas dom godkänner bygglovet nu så det inte blir några förseningar med leveransen.
 
På tisdag ska vi på byggmöte. Träffa snickarna och våran KA. Vi valde Hans-Åke Kjellberg, han jobbar ofta för Eksjöhus kunder och hade ett fast pris. Det kändes bra tyckte vi. Vissa jag mailade till skulle ha sjukt mycket överbetalt.
 
Det va väl allt för nu.