Pinnar!

Se på fan, det har hänt något på tomten. Kommunen har varit ute och satt upp pinnar tydligen. Jag har inte sett det själv, men det är tur att man har ett par spioner där ute som kan mms:a bilder :D

Nu hörs vi inte mer på en vecka. Sen ska vi se på grejer när vi kommer hem :D







Bankbesök

Idag hade vi tid hos banken klockan 10.00. Vi skulle lägga upp vårt byggnadskreditiv. Räntan är ju tyvärr inte världens bästa på ett kreditiv, då banken inte har någon säkerhet än. Men det hamnade på 2,95%, så det är väl överkomligt ändå. Nu börjar det långa vägen mot fattigdom ;)
 
Vi var inte där ifrån för ens klockan var 11.30, så det tog sin lilla tid. Nu är i alla fall resterande del va tomten betald och även pantbrev och lagfart. Mycket papper och mååånga autografer blev det, men känns skönt att ha allt klart nu innan vi åker.
 
Jag passade även på att byta ut min bankdosa, som har haft ett tomt batteri i alldeles för många månader. Gött att slippa betala räkningarna i mobilen :D
 
Hoppas grävkillen ringer och säger att han ska börja på måndag så vi hinner glo lite i alla fall :) Annars blir det iofs roligt att komma hem och se hur långt de har kommit med grunden. Äntligen känns det som att det börjar hända grejer!
 
 
 

Tekniskt samråd - check!

Då var det Tekniska samrådet avklarat. Först var det en tjej som pratade vatten och avlopp. Sen gick vi igenom olika punkter. Bland annat vad våran KA har för uppgifter, fick lite olika avtal att skriva på, papper om vilken storlek på soptunna vi vill ha och liknande viktiga frågor ;)

Vi fick startbesked, så nu får vi sätta igång när som helst. Snickaren sa att grävkillen ville börja så fort som möjligt, helst igår :D Så förmodligen sätter han igång och gräver redan på måndag. Då hinner vi åka dit och titta lite innan vi åker :)

Vi fick också ett spikat datum när huset kommer. Vi visste ju att det skulle komma vecka 11, och det blir på tisdagen den 11 klockan 07.00. Första timmen ska de lasta av, så räcker om vi är där klockan 8. Ska packa picknickkorgen och ta med en brassestol :p

Sla försöka hitta en filmkamera att låna. Tänke sätta upp den på ett stativ och filma hela dagen, och sen snabbspola. Tror det kan vara kul att ha.

Nu ska vi röra oss mot jobbet här. Låt denna vecka gå fort så jag får lite soool snart!

Nu är det nära...

Idag kom entrepanadskontrakten hem på posten. Och i fredagskväll klockan 19.05 (!!) ringde de från Byggnadskontoret och sa att vårt bygglov var beviljat. Det lönar sig att ringa och tjata och poängtera att det är lite bråttom och väldigt viktigt att de tar ett beslut så fort som möjligt :)

Imorgon är det dags för tekniskt samråd hos mjölby kommun. Och på onsdag ska vi träffa vår bankman för att lägga upp byggnadskreditivet. Efter det ska resterande kostnad för tomten betalas in och nästa vecka börjar dom gräva!!

Känns som att alla bitar faller på plats. Skönt att vi hinner få allt klart innan vi åker till Fuertuventura nästa tisdag.

Gissa vem som ska åka förbi tomten påväg hem från flygplatsen den 25:e?? :D

Tänk att om 4 veckor står det ett hus där. Känns lite sjukt och overkligt. Längtar!!